NK Wakeboarden

Op 8, 9 en 10 september zullen Wakeclub Enschede en Waterski Twente het Nederlands kampioenschap Wakeboarden organiseren op het Rutbeek in Enschede.

Na 10 jaar is het NK terug in Enschede. De organisatie geeft aan dat het een weekend moeten worden die niet alleen draait om het NK. Het moet een weekend worden waar ook vooral de gezelligheid en fun de overhand hebben. De Wakeclub hoopt met dit NK de sport in de regio meer op de kaart te zetten.

Het betreft een sportevenement waarin de beste wakeboarders van Nederland strijden om de titel van Nederlands kampioen. Wakeboarden is een extreme-sport die het best te vergelijken is met snowboarden, maar dan op het water, deelnemers worden d.m.v. een sleeplift boven het water voortbewogen over het water, waarbij men bijzondere sprongen maakt of gebruik maakt van diverse zogenoemde obstakels in het water.

De organisatie is in handen van Stichting Wakeclub Enschede onder vergunning van Waterski Twente. De wedstrijd is een officiële wedstrijd uitgeschreven door de NWWB (Nederlandse waterski en wakeboard bond).

WakeClub Enschede heeft als doel de wakeboardsport in de regio Twente uit te breiden en deze sport te promoten. Het gaat om het plezier in de sport en met elkaar. Met de organisatie van dit evenement kunnen we de sport bij de inwoners van Enschede, en in het bijzonder de jeugd op een mooie manier onder de aandacht brengen. Daarnaast zal het evenement bijdragen aan de attractiviteit en naamsbekendheid van Recreatiepark het Rutbeek, zowel voor deelnemers als voor bezoekers uit het hele land.

Graag verwelkomen we iedereen op 8, 9 en 10 september.

© 2016 wakeclub - Op alles is onze disclaimer van toepassing.

Top